Pardörrar

Pardörrar är den andra största kategorin av dörrar där enkeldörrar är populärast och vanligast. Pardörrar används framförallt på större hus, det ser väldigt dumt ut att ha en liten enkeldörr på en långsida av ett stort hus, det känns lite fjuttigt. Det är främst vid sådana tillfällen som pardörrar lämpar sig extra bra. Man kan också ha pardörrar på mindre hus om man vill vara säker på att man ska kunna frakta in och ut möbler och annat ut ur huset utan problem.

Bygghemma är en webbutik som säljer byggvaror på nätet, deras utbud av pardörrar är stort, ca: 250 olika modeller i olika färger och storlekar, de erbjuder även gratis frakt hem till din bostad, du slipper alltså att åka och hämta dörrarna med en släpvagn utan de blir fraktade hem till dig. Kolla in deras utbud av pardörrar här.

 

De flesta parytterdörrar är försedda med fönsterrutor, men det finns varianter utan om du tycker det är snyggare.

En variant av pardörrar är halvytterdörren som består av en dörr och en mindre del som också går att öppna vid behov.

Pardörrar

Pardörrar

Pris för pardörrar

Pardörrar är ganska dyra, du får räkna med att lägga ut 15 000 – 50 000 Kr när du köper en pardörr.

Storleken på en pardörr varierar men det normala är att de är mellan 140 – 160 cm breda. Höjdmässigt gäller samma sak som för alla andra dörrar alltså en höjd mellan 200 – 210 cm. Du hittar fler priser här.

Köpa pardörrar online

Det finns ett par saker du ska tänka på när du ska till att köpa en pardörr på internet. Först och främst ska du bestämma dig för en budget, bestämd dig innan du börjar kolla runt hur mycket du verkligen har råd att lägga annars rycks man gärna med och beställer en dörr som man egentligen inte har budget till. Så bestäm dig nu hur mycket du vill lägga på din dörr.

Efter det kan du enkelt på den här sidan sortera ytterdörrar efter den prisklass som du har budgeterat för. Om du har bestämt dig för en färg så kan du också sortera endast efter de färger som intresserar dig, på det viset får du se ett utbud som är väldigt relevant för dig, och du kan enkelt jämföra de olika dörrarna inom din kategori och bestämma dig för den ytterdörr som passar bäst till ditt hus.

Glasrutor i ytterdörren

Som tidigare nämnt så är de flesta pardörrar utrustade med glasrutor, detta gör att dörren ser lite trevligare ut och släpper dessutom in mer ljus in i huset. Man kan välja mellan att ha klarglas eller frostat glas. Klarglas är helt vanligt glas som man ser rakt igenom, det är det som släpper in mest ljust, men det gör att folk kan se in i huset när de står vid dörren om du värnar lite mer om ditt privatliv så rekommenderas ett frostat glas. Ett frostat glas kan man inte se igenom men det släpper in ljus dock inte lika mycket som klarglaset gör.

Se utbud av alla pardörrar samt priser här.

Relevanta artiklar:

Byta ytterdörrar – En artikel där du får lära dig hur du gör när du monterar en ytterdörr.