Garagedörrar

Som tidigare förklarat i artikeln garageportar så består en garagedörr av 2 st dörrar som öppnas åt varsitt håll denna variant kallas även för slagport. Det andra alternativet som finns är en takskjutport som man skjuter upp till en ställning i taket när man öppnar.

Garagedörrar är det vanligaste alternativet till garageöppningen. Att kunna stänga in sin bil och låsa ordentligt om den är viktigt för många. Ett garage skyddar bilen mot väder och vind och förlänger bilens livslängd avsevärt. Ett garage är också väldigt bra att ha som förvaringsutrymme för diverse trägårdsprylar som du kan tänkas ha.

Material Garagedörrar

 
Garagedörrar tillverkas oftast i trä. Trä ger en varm och traditionell känsla som smälter samman bra med huset.

När du ska köpa en garagedörr så bör du först bestämma dig för ett par saker. Först och främst bör du bestämma dig om du ska ha en garagedörr som är anpassad för varmgarage eller för kallgarage. Garagedörrar som är anpassade för varmgarage är bättre isolerade och släpper inte ut lika mycket varmluft och förhindrar att kalluft tar sig in lika lätt. Garagedörrar som är anpassade för kallgarage släpper igenom mer kalluft och isolerar inte lika bra. Om ditt garage är bra isolerat förövrigt så är det värt att satsa på en garagedörr som är anpassad för varmgarage. Om du inte har isolering i väggarna så är spelar det ingen roll om du har en varmanpassad garagedörr för då kommer kalluften att ta sig in ändå.

När du har bestämt dig för vilken typ av garagedörr du ska ha, så kan du bestämma dig för ett rimligt pris som du kan tänka dig att betala för garagedörren.

Garagedörrar kostar från: 10 000 – 30 000 Kr

Du behöver inte ha en garagedörr som matchar färgen på ditt hus, det kan vara väldigt snyggt med en garagedörr som har en egen färg som gör att den står it lite mer. De mest neutrala färgerna är, vitt, grått och oljebehandlad träfärg.

Köpa garagedörrar online

Det finns olika hemsidor på internet som säljer garagedörrar. En utav de vettigaste och den som har det största utbudet är bygghemma, de har över 100 st olika garageportar och garagedörrar att välja ifrån, där finns en garagedörr för alla smaker och plånböcker.

Se hela utbudet av garageportar här, priser och mått.

De har en väldigt tydlig kategorisökning vilket gör att du enkelt kan begränsa din sökning efter garagedörrar så att du får fram resultat som endast är intressanta för dig. I den vänstra spalten kan du enkelt välja prisklasser, färger och varumärken.