Garageportar

Garageportar finns i 2 olika modeller och det är enkeldörren som öppnas uppåt, den består oftast av flera mindre moduler som tillsammans blir en vägg när den fälls ner. Den här anordningen vilar på en ställning i garagetaket när den är uppfälld. Den här typen av garageportar kallas för: takskjutport. Se priser för garageportar och takskjutportar.

Takskjutport

Takskjutport

Den andra typen av garageportar är den klassiska varianten med 2 dörrar som öppnas åt varsitt håll. Den här typen kallas enkelt för: Garagedörr.

Garagedörrar

Garagedörrar

Vilken typ av garageport som är bäst till vilken typ av garage är svårt att säga. Det handlar mer om en smak sak. En skillnad är dock att man kan om man har vanliga garagedörrar använda utrymmet i garagetaket för att förvara saker såsom skidor, stavar och annat. Detta går inte när man har en takskjutport som kräver utrymme i taket.

En till skillnad är att garagedörrar kan ha fönster, takskjutportar har inga fönster och de är ofta tillverkade av plast medan garagedörrar är tillverkade av trä.

En till skillnad är att takskjutportar kan utrustas med ett automatiskt öppningssystem som drar upp porten när du trycker på en knapp, väldigt smidigt om du vill slippa hoppa ur bilen för att öppna garaget.

Vad kostar garageportar?

Garageportar är ganska kostsamma men det är också rejäla konstruktioner som kräver mycket arbeta för att tillverkas.

Priset på en garageport varierar mellan 10 000 Kr för den enklaste modellen till 30 000 Kr för designmodellerna.

Se hela utbudet av garageportar här, priser och mått.