Altandörr

En altandörr är viktig på sommaren, den står ofta öppen och släpper in luft samtidigt som den får dig att slippa känna dig så instängd. En altandörr binder samman ditt hus med din uteplats, ett tips om du vill att altanen ska kännas så sammanhörig till huset som möjligt är att köpa en altandörr som mestadels består av glas, en glasdörr helt enkelt. Ju mer du ser desto mer binds de olika rummen tillsammans och under sommaren kan du njuta fullt ut av vädret så fort solen visar sig. De flesta altandörrar med ny design har mycket glas, de lite mer traditionella dörrarna ser ut som klassiska vanliga ytterdörrar.

Altandörrar – Utbud & Priser hittar du här.

Om en altandörr består av glas i den övre delen så kallas det är dörren är bröstad.

En altandörr används ofta även som dörr ut till en balkong.

En altandörr har ofta ett tak som skyddar dörren mot regn vilket gör att de inte behöver vara lika tåliga som en ytterdörr som blir utsatta för direkt regn.

Det finns paraltandörrar vilket är en fördel om man vill binda ihop ute och inne ännu mer. Paraltandörrar är givetvis aningen dyrare är vanliga enkla altandörrar. Vill du läsa vad de kostar så läs då den här artikeln: Ytterdörrar priser.

När du beställer en altandörr online så var noga med att kolla upp i fall du ska ha en vänsterhängd eller högerhängd dörr, du kan nämligen välja mellan de två olika öppningssätten. Många gånger spelar det ingen roll utan det finns plats för dörren att öppnas åt båda hållen men ibland har man placerat dörren nära en vägg och då är det viktigt att dörren öppnas bort från väggen så att den kan öppnas fullt ut. En altandörr kan även vara inåtgående eller utåtgående.

Slutligen vill jag tipsa dig om att kolla så att altandörren du köper har samma avancerade låssystem som ytterdörren, det är inte smart att ha ett simpelt låssystem på altandörren då kommer tjuven såklart välja den dörren att bryta upp vid ett inbrott, så se till att alla dörrar in till ditt hus har ett avancerat låssystem för att minska risken för inbrott. Här kan du läsa en artikel från trygg hansa där de nämner att altandörren och fönster är den vanligaste vägen in för tjuven vid inbrott.

Mer information hittar du här:

Läs artikeln: Dörrlås

Montera en altandörr: Viivilla