Måla ytterdörr

De flesta dörren är färdigmålade när du köper dem, du behöver därför inte måla dörren i början, däremot så måste du beroende på material på dörren behandla den med olja. Om du redan har en gammal dörr som du har tröttnat på eller som börjar bli sliten så är det bra i sådana tillfällen att måla om dörren istället för att köpa en ny eftersom det är billigare att måla om den.

Om du inte vet vilken färg du ska måla dörren i så kan du ta hjälp av informationen i den här PDF filen, de tipsar om ett program som kan hjälpa dig att förhandsgranska olika färger och utseende på dörrar. PDF artikel.

Det är givetvis enklast att måla en obehandlad ytterdörr. Man kan antingen måla på det klassiska viset med en pensel eller så sprutmålar man om man har tillgång till sådan utrustning, sprutmåla ger det bästa resultatet. Du kan också lämna in dörren för sprutmålning till ett måleri, de brukar ta någon tusenlapp för jobbet.

Man kan antingen måla dörren när den hänger på plats eller så kan man måla dörren liggandes. Det är lättare att måla en dörr som ligger ner och det är framförallt bekvämare.

Att använda sig av en grundfärg är ett måste när man målar en ytterdörr. Grundfärgen stryks på först av allt. För bästa hållbarhet grundmåla 2 gånger!

Läs denna guide från Flugger hur man gör steg för steg för att måla en ytterdörr: PDF artikel.